Posilnite svoju imunitu, food processor vám pripraví najlepšie chutné šťavy - tu nájdete inšpiratívne recepty

Recepty na šťavy z odšťavovačov

Obohaťte svoj jedálniček o zdravé šťavy na posilnenie imunity. Objavte najlepšie recepty, ktoré môžete pripraviť pomocou odšťavovača či kuchynského robota.

Ak hľadáte spôsob, ako zlepšiť svoju imunitu, šťavy môžu byť skvelou voľbou. Šťavy sú plné vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú posilňovať vaše telo a zlepšovať jeho obranyschopnosť. Výhodou je, že v dnešnej modernej dobe lisovanie ovocia už neprináša množstvo námahy, spotrebiče ako kuchynské roboty či odšťavovače vám pripravia čerstvú ovocnú šťavu alebo smoothie za niekoľko minút.

Pozri si aj: Paradajky - čo s nimi? Máme TOP tipy a rady na ich spracovanie!

To znamená, že základom pre posilnenie imunity je výber správnych surovín. Existuje mnnožstvo kombinácií a variácií surovín, z ktorých si môžete šťavu pripraviť a každá vám pomôže na niečo iné. Pri výbere ingrediencií pre vaše šťavy je dôležité zamerať sa na tie, ktoré obsahujú veľa vitamínov C a A, ako aj antioxidantov. Tieto živiny pomáhajú zlepšovať funkciu vašich buniek a zvyšujú ich schopnosť bojovať proti chorobám.

Výber ingrediencií pre imunitné šťavy

Ak chcete zlepšiť svoju imunitu, môžete sa rozhodnúť pre prírodnú cestu a začať piť imunitné šťavy. Pre výrobu týchto štiav potrebujete správne ingrediencie, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vaše ciele. Potom, ako si vyberiete ingrediencie podľa svojej chuti, robot na varenie so správnym nadstavcom vám ich pomôže spracovať do chutnej a výdatnej šťavy. Tu sú niektoré príklady najlepšieho ovocia, zeleniny a byliniek, ktoré by ste mali zahrnúť do svojej stravy.

Neprehliadni: Jednoduché a chutné recepty z hrozna - vyskúšajte domácu šťavu, sirup či hroznovú marmeládu!

ingrediencie pre imunitné šťavy
Canva

Najlepšie ovocie pre imunitu

Ovocie je skvelým zdrojom vitamínov a antioxidantov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť vašu imunitu.

  • Jahody: obsahujú veľa vitamínu C, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a chrániť telo pred infekciami.
  • Citrusové ovocie: pomáha zlepšiť imunitu vďaka vysokému obsahu vitamínu C.
  • Jablká: obsahujú vlákninu a antioxidanty, ktoré pomáhajú zlepšiť imunitu a znižujú riziko ochorení.

Najlepšia Zelenina pre Imunitu

Zelenina je ďalším skvelým zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre zdravie imunitného systému.

  • Špenát: obsahuje veľa vitamínu C a antioxidantov, ktoré pomáhajú zlepšiť imunitu a chrániť telo pred poškodením buniek.
  • Brokolica: obsahuje vitamín C, vitamín E a antioxidanty, ktoré pomáhajú zlepšiť imunitu a chrániť telo pred infekciami.
  • Mrkva: obsahuje veľa beta-karoténu, ktorý sa mení na vitamín A v tele a pomáha zlepšiť imunitu a chrániť telo pred infekciami.

Jednoduché a chutné recepty na posilnenie imunity

Ovocie a zeleninu môžete kombinovať ľubovoľným spôsobom, pozrite sa na niekoľko skvelých tipov, ktoré vám môžu poslúžiť ako dobrá inšpirácia.

Tip: Domáce sirupy z ovocia i byliniek - namiešajte si dokonalú chuť podľa vlastných predstáv!

recepty na posilnenie imunity
Canva

Recept na Šťavu so Zázvorom a Kurkumou

Ak hľadáte spôsob, ako posilniť svoju imunitu, táto šťava je pre vás tou správnou voľbou. Zázvor a kurkuma sú známe svojimi protizápalovými a antimikrobiálnymi vlastnosťami, ktoré môžu pomôcť posilniť vašu obranyschopnosť.

Na prípravu tejto šťavy budete potrebovať:

  • 1 zrelý pomaranč, 
  • 1 mrkvu, 
  • 1 jablko, 
  • kúsok zázvoru, 
  • 1 lyžičku kurkumy
  • a pohár vody

Postup:

Pomaranč, mrkvu a jablko ošúpte a pomocou food processora ich nechajte nakrájať na menšie kusy. Podobne to urobíte aj so zázvorom.

Následne všetky ingrediencie aj s kurkumou dajte znova do food processora a rozmixujte ich do hladka. Ak je šťava príliš hustá, pridajte trochu vody.

Odšťavovač Kenwood
Kenwood

Zelený elixír

Táto šťava je plná chlorofylu, ktorý detoxikuje telo a posilňuje imunitu.

Ingrediencie:

  • 1 zelené jablko, 
  • 1 hrsť špenátu,
  • 1 uhorka, 
  • 2 stonky zeleru a 
  • 1 citrón

Postup:

Jablko, uhorku a citrón ošúpte a použite food processor, aby ste si suroviny nakrájali na drobné kúsky. Spolu so špenátom a zelerom ich vložte do odšťavovača. Odšťavte ich a podávajte okamžite.

Zahrnutie čerstvých štiav do vášho denného jedálnička môže výrazne prispieť k zlepšeniu vášho zdravia a imunity. Pomocou odšťavovača alebo kuchynského robota si môžete ľahko pripraviť chutné a výživné šťavy priamo doma.

Zdroj úvodnej fotky: Canva

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE