Ako efektívne naparovať záclony a závesy

naparovacia žehlička

Záclony a závesy plnia v našich domácnostiach praktické i estetické funkcie. Interiér zútulňujú, chránia ho pred zvedavými pohľadmi okoloidúcich a v noci ho zatemnia. Avšak na to, aby dokonale plnili svoju funkciu, potrebujú správnu starostlivosť – pranie a žehlenie.

Praktickým pomocníkom v tomto smere je žehlička s parným generátorom. Disponuje inovatívnymi funkciami, ktoré dokážu s minimom úsilia a času vyžehliť aj extrémne pokrčené záclony či závesy. Okrem toho parný generátor disponuje ochranou textílii pred poškodením a umožňuje aj vertikálne naparovanie. Je vylepšenou verziou naparovacej žehličky.

Tip: Kuchynské roboty uľahčujú život, prezradíme vám ako si vybrať ten správny

Tipy, ako efektívne naparovať záclony a závesy

Postup naparovania záclon a závesov závisí od toho, akých domácich pomocníkov máte k dispozícii. Môže ísť o naparovaciu žehličku, parný generátor alebo naparovač odevov.

Naparovanie naparovacou žehličkou

Pri naparovaní bežnou naparovacou žehličkou si najprv vopred zistite, pri akej teplote môžete záclonu či záves naparovať, pretože sú zhotovené z rôznych materiálov. Následne je potrebné opraté záclony či závesy dať na žehliacu dosku, nastaviť správnu teplotu a pustiť sa do naparovania.

V prípade, že máte naparovaciu žehličku Braun TexStyle 9 môžete túto činnosť robiť horizontálne, ale aj vertikálne. Čiže závesy či záclony naparujte zavesené na okennej tyči. Je to vďaka trvalému výstupu pary a špičkovému výkonu. Ergonomický dizajn komfort pri naparovaní záclon znásobí.

Pozri aj: Kávovary vám pripravia cappuccino či latte za minútu, vyskúšali ste už aj alternatívne mlieka?

Parný generátor Braun
Braun

V prípade bežnej naparovacej žehličky je dôležité naparovať smerom zhora nadol, pomaly a rovnomerne. Venujte pozornosť detailom, ako napríklad záhybom a švom. Avšak pri naparovacej žehličke Braun to neplatí. Žehliaca plocha Eloxal Plus a technológia FreeGlide 3D vám pomôže. Žehlička sa ľahko kĺže všetkými smermi, aj smerom dozadu a bez problémom si poradí aj s gombíkmi či zipsami. To znamená, že záhyby na závesom pre ňu nepredstavujú problém.

Naparovanie parným generátorom

Ak chcete pri naparovaní záclon a závesov mať ešte viac komfortu, využite služby parného generátora. Dokonalé hladké a svieže výsledky dosiahnete s polovičnou úsporou času. To znamená, že aj záclony a závesy vyžehlíte dvakrát rýchlejšie, ako keby ste použili žehličku.

Nemáte predstavu o tom, pri akej teplote žehliť záclony a závesy? Parný generátor značky Braun disponuje inteligentným systémom iCare a Eco režimom. Nastavenie správnej teploty pre všetky druhy materiálov ich chráni pred poškodením. Eco režim slúži pre extra jemné tkaniny.

Naparovanie ručným naparovačom odevov

Tretím spôsobom naparovania záclon a závesov je použitie ručného naparovača odevov. Nepotrebujete žehliacu plochu – záclony či závesy vyžehlíte priamo na okennej tyči. Naparovač odevov značky Braun disponuje príkonom 1 600 wattov a trvalým parným výkonom 35 g/min. To zaručuje rýchle a ľahké odstránenie pokrčenia a svieži vzhľad i vôňu.

Neprehliadni: Snehobiele a svieže vankúše: NAJLEPŠIE triky na zbavenie sa škvŕn!

Braun parný generátor
Braun

Pri žehlení veľkých plôch oceníte funkciu SteamLock – stačí jedno kliknutie a využívate trvalý výstup pary. Na nepretržité držanie tlačidla môžete zabudnúť. Rovnako tak sa netrápte nad nastavením správnej teploty, pretože technológia Braun iCare je bezpečná pre všetky druhy materiálov, vrátane tých citlivých.

Tipy na záver pre skvelé výsledky

Bez ohľadu na to, ktorého pomocníka použijete na naparovanie záclon a závesov, zídu sa vám nasledovné tipy:    

  • Pred naparovaním záclony a závesy operte, alebo zbavte prachu iným spôsobom.     

  • Naparujte vždy len jednu záclonu alebo záves pomalým pohybom, aby ste prešli celú plochu.     

  • Ak chcete záclony udržať v perfektnom stave, naparujte ich v intervale raz do mesiaca.     

  • V prípade značne znečistených látok najprv závesy operte.  

Zdroj úvodnej fotky: Canva

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE