Čo nenosiť v kabelke, aby ste predišli finančnému nešťastiu?

Čo nenosiť v kabelke

Kabelka. Vstup len na vlastné riziko! Poznáte to? Ako to vyzerá v útrobách vašej kabelky? Nosíme v nej všetko potrebné – od peňaženky cez telefón až po drobnosti, ktoré nám uľahčujú deň. No často sa stáva, že bezhlavo hádžeme do kabelky veci, ktoré by tam nemali byť. Niektoré z nich môžu byť rizikom pre naše financie a bezpečnosť. Ak chcete predísť finančnému nešťastiu, pozrite sa, čo by ste určite nemali v kabelke nosiť.

Príliš veľa hotovosti

Aj keď hotovosť sa niekedy zíde, nosiť v kabelke príliš veľa peňazí zaváňa rizikom. Ak vám kabelku ukradnú alebo ju stratíte, bude vás to poriadne bolieť. Na rozdiel od platobných kariet, ktoré môžete rýchlo zablokovať, hotovosť je nenávratne preč. Preto by ste mali v kabelke nosiť len minimálne množstvo hotovosti, ktoré potrebujete na bežný deň.

Dobrá rada: Ak je to možné, obmedzte hotovosť na malú sumu a plaťte kartou.

Nepotrebné kreditné a debetné karty

Mnoho ľudí nosí so sebou celú svoju finančnú „výbavu" – všetky kreditné, debetné a zľavové karty, ktoré vlastnia. No ak stratíte kabelku alebo vám ju ukradnú, všetky tieto karty sa dajú zneužiť.

Dobrá rada: Noste v kabelke len tie karty, ktoré naozaj potrebujete. Ostatné nechajte doma alebo ich uložte na bezpečné miesto.

Odporúčame: Nohavice s vysokým pásom – trendy, farby a štýly na nadchádzajúcu sezónu

neporiadok v kabelke
Depositphotos

PIN kódy alebo heslá

Nosíte si v kabelke lístočky s PIN kódmi k bankomatovým kartám alebo heslami k online účtom? Je to jedno z najväčších finančných rizík. Ak by niekto našiel vašu kabelku s takýmito informáciami, mal by okamžitý prístup k vašim účtom. Je dôležité si alebo zapamätať všetky tieto údaje, alebo ich bezpečne uložiť mimo kabelky.

Dobrá rada: Namiesto lístočkov s PIN kódmi alebo heslami použite aplikáciu na správu hesiel, ktorá ich bezpečne uchová.

Nepotrebné doklady

Nosíte so sebou všetky dôležité doklady – nielen občiansky, ale aj vodičský preukaz alebo pas? Ak áno, zvyšujete riziko, že v prípade straty kabelky prídete o všetky svoje osobné dokumenty naraz. Ak sa dostanú do nesprávnych rúk, môžu byť zneužité na podvod alebo krádež identity.

Dobrá rada: Noste v kabelke len to, čo naozaj potrebujete. Pas nechajte doma, pokiaľ neplánujete cestovať, a vodičský preukaz noste iba vtedy, keď šoférujete.

Zbytočné účty a faktúry

Mnoho ľudí má vo zvyku zhromažďovať účtenky a faktúry priamo vo svojej kabelke. No ak ich necháte v kabelke dlhší čas, riskujete, že sa tieto informácie dostanú do nesprávnych rúk. Účtenky môžu obsahovať citlivé údaje, ako sú čísla kreditných kariet alebo osobné informácie, ktoré môžu byť zneužité.

Dobrá rada: Účtenky a faktúry pravidelne trieďte a tie, ktoré nepotrebujete, z kabelky vyhadzujte alebo si ich bezpečne uložte doma.

Odporúčame: Potrebujete peniaze rýchlo a na čokoľvek? Je to jednoduché

dámska kabelka
Depositphotos

Čo na to feng šuej? 

Podľa filozofie feng šuej tiež existujú rôzne zásady a odporúčania týkajúce sa toho, čo by ste nemali nosiť v kabelke alebo peňaženke, aby ste predišli finančnému nešťastiu. Feng šuej sa zameriava na harmonizáciu energie v priestore aj v osobných veciach, a tak aj tieto zásady vám môžu pomôcť zlepšiť finančnú stabilitu a prosperitu.

Zásady feng šuej pre kabelku a peňaženku:

1. Poriadok v kabelke a peňaženke

Všetko, čo nosíte so sebou, má energetický vplyv na vás aj vašu finančnú situáciu. Kabelka alebo peňaženka by mali byť vždy čisté a upratané. Neporiadok symbolizuje zmätok v mysli a môže blokovať tok peňazí a hojnosti. Pravidelne trieďte obsah kabelky a peňaženky. Vyhoďte staré účtenky, nepotrebné papieriky alebo predmety, ktoré už nepoužívate.

2. Stav kabelky a peňaženky

Feng šuej zdôrazňuje, že vaša peňaženka a kabelka by mali byť v dobrom stave. Ošúchaná alebo roztrhnutá peňaženka symbolizuje finančné straty alebo blokuje príchod nových príležitostí. Ak je vaša peňaženka poškodená alebo opotrebovaná, je čas ju vymeniť za novú.

3. Farba peňaženky a kabelky

Farby hrajú vo feng šuej dôležitú úlohu. Rôzne farby majú rôzne energetické vlastnosti, a tak výber správnej farby peňaženky alebo kabelky môže podporiť finančný tok. Čierna a modrá symbolizujú vodu, ktorá je podľa feng šuej spojená s peniazmi a prúdením financií. Zelená symbolizuje rast a rozvoj, zatiaľ čo červená a zlatá sú farby, ktoré priťahujú bohatstvo a finančný úspech. Hnedá a žltá symbolizujú stabilitu a pevné základy v oblasti financií.

4. Kabelka na správnom mieste

Vo feng šuej nie je dôležitý len obsah kabelky, ale aj to, kde ju uchovávate. Kabelku nikdy nenechávajte na zemi, pretože to symbolizuje „odchod" peňazí. Ukladajte ju na čisté a bezpečné miesto, napríklad na vešiak alebo poličku. 

Uprataná kabelka nielen pre poverčivých

Či ste poverčiví, alebo nie, kabelka by mala byť útočiskom len pre veci, ktoré skutočne potrebujete každý deň. Nosenie cenných alebo zbytočných predmetov môže zvýšiť riziko finančných problémov v prípade straty či krádeže kabelky, no takisto vám môže znepríjemniť používanie kabelky. Nič totiž nie je trápnejšie, ako keď pred druhými otvoríme svoje kabelky a pripomínajú skôr smetnú nádobu ako módny doplnok.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE