Potrebujete peniaze rýchlo a na čokoľvek? Je to jednoduché

ako rychlo zohnať peniaze

V živote každého sa môžu vyskytnúť situácie, kedy si potrebuje požičať. Niekedy je to na neočakávané výdavky, inokedy je pôžička plánovaná, napríklad na kúpu auta, na dovolenku či vianočné darčeky. Platí však, že úver by sme si mali brať len v takej výške, aby sme ho dokázali splácať. Vtedy môže byť skutočne dobrým pomocníkom. 

Odporúčame:  Farba peňaženky a bohatstvo: Ktorá priťahuje peniaze ako magnet?

Potrebujete peniaze rýchlo a na čokoľvek? Je to jednoduché

V živote každého sa môžu vyskytnúť situácie, kedy si potrebuje požičať. Niekedy je to na neočakávané výdavky, inokedy je pôžička plánovaná, napríklad na kúpu auta, na dovolenku či vianočné darčeky. Platí však, že úver by sme si mali brať len v takej výške, aby sme ho dokázali splácať. Vtedy môže byť skutočne dobrým pomocníkom.

Úver či pôžička pomáhajú prekonávať ťažké životné situácie, sú však aj nástrojom na splnenie si svojho sna, prípadne naplnenie potrieb rodiny. Leto je obdobím, kedy túžime cestovať, kedy plánujeme drobné prerábky v dome či kedy plánujeme prázdninový program našim malým školákom. Ideálne je, ak všetky tieto plány dokážeme realizovať nasporenými prostriedkami. Ak ich však nemáme, môžeme si požičať. V dnešnom článku vysvetlíme, čo je to „úver na čokoľvek“ aj ako ho získať rýchlo, bezpečne a jednoducho.

Bude vás zaujímať:  Kedy a ako je vhodné deti učiť správne narábať s peniazmi

Ako si požičať peniaze
Depositphotos

Požičať si nie je hriech

Vziať si úver či pôžičku je záväzok a je potrebné počítať s tým, že ich bude potrebné splácať. Spotrebné úvery na čokoľvek sú spravidla krátkodobé úvery so splatnosťou výrazne kratšou ako majú napríklad hypotekárne úvery. Zároveň sú aj o niečo drahšie. Preto je potrebné si uvedomiť, že splátka môže byť vyššia ako napríklad pri výrazne vyššej hypotéke. Oplatí sa preto zvážiť, či si úver, ktorý si plánujete vziať, dokážete splácať. V banke vám vypočítajú výšku splátky a podľa vašich preferencií vám tiež pomôžu nastaviť dobu splatnosti úveru, ktorá priamo vplýva na výšku splátok..

Ak vám z vášho príjmu bez problémov vychádza aj na splátku úveru, potom je to úplne v poriadku a požičaním si nerobíte nič zlé. Práve naopak, dokážete si tým pekne vypomôcť.

Je úver na čokoľvek skutočne bez obmedzení?

Ak ste sa stretli s pojmom „úver na čokoľvek,“ spravidla sa jedná o spotrebný úver bez nutnosti dokladovania jeho použitia. To znamená, že banka vám požičia peniaze a neskúma ich použitie. Iným druhom úveru je napríklad úver na auto. Ten je viazaný práve na kúpu auta a je to produkt podobný leasingu, kedy sa majiteľom auta stávate až po jeho úplnom vyplatení.

Faktom však je, že aj peniazmi z úveru na čokoľvek si môžete kúpiť auto. A jeho vlastníkom ste hneď, banke nemusíte dokladovať, na čo ste peniaze použili. Samozrejme, dôležité je, aby vám banka schválila požadovanú výšku úveru. To závisí od vášho príjmu a vašich výdavkov.

Úverom na čokoľvek si však môžete pomôcť aj pri iných životných situáciách. Môžete ním napríklad kúpiť novú chladničku, keď tá stará práve doslúžila či pokryť náklady na opravu pokazeného turba vo vašom aute. Vďaka nemu môžete sebe či vašim deťom zaplatiť kvalitný jazykový kurz alebo kľudne aj školné na zahraničnej škole. Zveľadiť si môžete tiež svoje bývanie a to i do výšky niekoľkých desiatok tisíc eur.

Úver na čokoľvek môžete použiť skutočne bez obmedzení.

Neprehliadnite:  Šťastné číslo tvojho znamenia zverokruhu, ktoré prináša peniaze!

ako vybaviť úver
Depositphotos

Dajte si pozor na pôžičky od nebankových spoločností

Ak sa rozhodnete pre pôžičku či úver, odporúčame využiť ponuky overených bankových spoločností. Bankové produkty sú totiž spravidla lacnejšie ako u nebankových spoločností a zároveň sú podmienky na získanie úveru v banke prísnejšie. To pre vás znamená väčšiu istotu a väčšiu bezpečnosť. Ak vám banka neschváli pôžičku, znamená to, že existuje riziko, že ju nebudete schopní splácať. V takom prípade si ju radšej neberte a zmeňte vaše plány. Inak vám hrozí, že sa dostanete do finančných problémov, z ktorých je veľmi náročná cesta von.

Pred tým, ako sa rozhodnete vziať si pôžičku, porovnajte si ponuky viacerých bánk. Nesledujte však len samotný úrok, ale aj ročnú percentuálnu mieru nákladov (RPMN). Tá vám povie, koľko vás reálne bude úver stáť vrátane všetkých poplatkov, ktoré okrem samotného úroku budete musieť platiť. Do RPMN sa počíta napríklad poplatok za spracovanie úveru, vedenie úverového účtu, prípadne aj poistenie, ktoré majú niektoré produkty ako povinnosť.

Úver z pohodlia svojej obývačky či kancelárie

Spotrebný úver si dnes dokážete vybaviť skutočne rýchlo a jednoducho. Ide to aj bez osobnej návštevy pobočky banky. V mBank oň môžete požiadať online. Keď bude úver schválený, budete si môcť vybrať, či prídete úverové zmluvy podpísať na pobočku alebo či ich podpíšete u kuriéra, kdekoľvek vám to vyhovuje. Ak už ste klientom mBank, aj podpísať potrebné dokumenty môžete online cez internet alebo mobil banking.

Odporúčame:  Význam nájdenia peňazí na zemi: Prináša to šťastie alebo nešťastie?

Najlepší spotrebný úver bez zbytočných poplatkov

V roku 2023 sa stala mPôžička od mBank v súťaži Zlatá minca víťazom v kategórii Spotrebné úvery. Nielen odborná porota, ale aj klienti oceňujú, že mPôžička je bez poplatkov za jej získanie, vedenie aj za predčasné splatenie. Výhodou je tiež, že prostredníctvom tohto bezúčelového úveru je možné financovať čokoľvek od 350 eur až do 48 000 eur s úrokovou sadzbou už od 5,89 % v prípade uzavretia si výhodného poistenia s až dvojnásobným plnením.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE