Čaká vás prvé rande? Spoznajte 7 účinných trikov, ako ho očaríte!

ako urobiť dojem na prvom rande

Prvé rande. Vzrušujúce a stresujúce zároveň. Každý chce zanechať dobrý dojem, no niekedy je ťažké nájsť správnu rovnováhu medzi tým, ako byť sám sebou, a snahou urobiť dojem. Nezáleží na tom, či máte veľa skúseností s randením alebo sa chystáte na prvé stretnutie po dlhšom čase, určite sa vám budú hodiť osvedčené tipy, ktoré vám pomôžu očariť svojho partnera a zvládnuť prvé rande s eleganciou a sebavedomím.

1. Buďte autentické a prirodzené

Najdôležitejšie je byť sama sebou. Ak sa budete snažiť nasilu pôsobiť inak, než aké v skutočnosti ste, môže to vyzerať neprirodzene a dokonca druhého odradiť. Autenticita je kľúčom k tomu, aby sa medzi vami a druhou osobou vytvorilo skutočné spojenie. Ukážte svoju pravú osobnosť a nebojte sa otvorene hovoriť o svojich záujmoch a vášňach. Vaša tvár sa vplyvom emócií rozžiari, partner bude môcť sledovať veselé iskričky vo vašich očiach a zahorieť láskou k vám.

Tip: Buďte úprimné v tom, čo máte radi, aj keď to nie je niečo, čo je populárne. Pravá chémia vzniká, keď si ľudia rozumejú v skutočných veciach, nie vo falošných pretvárkach.

2. Pozorne počúvajte

Ľudia milujú, keď im niekto venuje pozornosť. Počúvanie je základom dobrej komunikácie, a práve pri prvom rande je dôležité, aby ste nehovorili len o sebe, ale dali aj partnerovi priestor na rozprávanie. Aktívne počúvajte a reagujte na to, čo vám druhá osoba hovorí – dokážete jej, že vám naozaj záleží na jej myšlienkach a pocitoch.

Tip: Skúste položiť otvorené otázky, ktoré podnietia hlbšiu konverzáciu. Vďaka tomu sa dialóg prirodzene rozvinie.

 3. Buďte sebavedomé, ale nie arogantné

Sebavedomie je atraktívne, ale medzi sebavedomím a aroganciou je tenká hranica. Je dôležité veriť v seba, ale nezabúdajte ani na pokoru a pocity druhého človeka. Sebavedomý človek vie rozprávať o svojich úspechoch a skúsenostiach bez toho, aby znel povýšenecky.

Tip: Ak máte pocit, že rozprávate príliš veľa o sebe, otočte tému na vášho partnera a nechajte ho rozprávať o jeho úspechoch a záujmoch.

4. Zvoľte správne prostredie

Výber miesta pre prvé rande môže zásadne ovplyvniť jeho priebeh. Pokojné miesto, kde môžete pohodlne konverzovať, je ideálne. Vyhnite sa príliš hlučným miestam alebo miestam, ktoré vás môžu vyviesť z miery. Vyberte si miesto, kde sa obaja budete cítiť uvoľnene a kde môžete nerušene spoznávať jeden druhého, prípadne si vychutnať prvé nesmelé dotyky.

Tip: Zvoľte si na prvé rande miesto, ktoré má špecifickú atmosféru, napríklad kaviareň s príjemnou hudbou, park alebo útulnú reštauráciu.

Odporúčame: Čo nenosiť v kabelke, aby ste predišli finančnému nešťastiu?

ako očariť muža
Depositphotos

5. Venujte pozornosť neverbálnej komunikácii

Reč tela často prezrádza viac než slová. Očný kontakt, úsmev a otvorená pozícia tela sú znaky, ktoré dokazujú, že máte záujem o druhú osobu. Vyhnite sa prekríženiu rúk alebo odvracaniu pohľadu, partner spozná vašu nervozitu alebo si to môže vysvetliť ako nezáujem z vašej strany.

Tip: Snažte sa udržať očný kontakt a prirodzene sa usmievajte. Tým ukážete, že sa cítite dobre a máte o druhú osobu záujem.

6. Vyhnite sa negatívnym témam

Na prvom rande je lepšie vyhnúť sa negatívnym témam, ako sú minulé vzťahy, pracovné problémy alebo politické diskusie. Zamerajte sa na pozitívne veci – svoje záľuby, ciele, cestovateľské zážitky či spoločné témy, ktoré vás zbližujú. Tým vytvoríte príjemnú atmosféru, v ktorej sa budete obaja cítiť dobre.

Tip: Ak sa konverzácia začne uberať negatívnym smerom, jemne ju nasmerujte na veselšiu tému, napríklad sa partnera spýtajte na obľúbený film alebo trapasy, o ktoré by sa s vami nehanbil podeliť.

7. Nechajte priestor na ďalšie stretnutie

Aj keď rande prebieha výborne, nesnažte sa všetko vyriešiť na jednom stretnutí. Je lepšie nechať niektoré témy otvorené, aby ste mali dôvod na ďalšie rande. Záujem o opätovné stretnutie môžete prejaviť jednoduchým spôsobom, napríklad: „Toto bolo skvelé, rada/rad by som pokračoval/a v tomto rozhovore aj nabudúce."

Tip: Nenúťte druhú osobu ihneď súhlasiť s ďalším stretnutím, iba naznačte, že by ste radi pokračovali v spoznávaní. Buďte trpezlivé. 

Bude ruka v rukáve?

Prvé rande je príležitosťou na to, aby ste sa vzájomne spoznali a zistili, či medzi vami preskočí iskra. Ak sa počas rande stane niečo neočakávané, máte príležitosť partnerovi ukázať, že viete reagovať s chladnou hlavou a ešte aj s humorom. Rovnako dôležité je pôsobiť príjemne nielen naňho, ale aj na ľudí, s ktorými sa počas rande stretnete – s náhodnými okoloidúcimi alebo s čašníkmi. So správnou kombináciou autenticity, sebavedomia a pozornosti máte veľkú šancu, že druhú osobu očaríte a položíte základy pre ďalšie úspešné stretnutia.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE