Prečo sú nerezové drezy top voľbou do kuchyne?

nerezové drezy

Gastro kuchyne aj moderné domácnosti majú jednu vec spoločnú, často v nich nájdete praktický a odolný nerezový drez. Prečo sú tieto drezy také obľúbené a rozšírené? V čom spočíva ich univerzálnosť a výnimočnosť? 

Odporúčame:  Potrebujete peniaze rýchlo a na čokoľvek? Je to jednoduché

Nerezové drezy sú stálicou v profesionálnych kuchyniach reštaurácií, kaviarní či pekární. Sú synonymom vysokej odolnosti, hygienickosti a moderného vzhľadu, čo z nich robí nenahraditeľných pomocníkov pre každého šéfkuchára.

Nerezová oceľ sa vyznačuje vysokou pevnosťou, odoláva mechanickému poškodeniu, vysokým teplotám i agresívnym chemikáliám. Hladký povrch bez pórov je zárukou perfektnej čistoty a spĺňa tie najprísnejšie hygienické štandardy.

Výhody nerezových drezov však rýchlo objavili aj bežní používatelia, a tak dnes slúžia v nejednej domácnosti. Okrem skvelých vlastností samotného materiálu oceňujú aj praktickosť dizajnu týchto drezov. Na svoje si prídu majitelia veľkých i menších kuchýň.

5 dôvodov, prečo zvoliť nerezový drez:

  • Vydrží vysoké teploty, agresívne čistiace prostriedky a dokonca aj silné údery,

  • Vďaka hladkému povrchu sa na ňom nezachytávajú nečistoty a baktérie. Stačí ho umyť hubkou s trochou saponátu. Žiadne hodiny drhnutia, žiadny vodný kameň či usadené špinavé škvrny.

  • Nikdy nezhrdzavie a po umytí vyzerá ako nový.     

  • Perfektná voľba do gastro prevádzok, kde sa musia dodržiavať prísne hygienické štandardy.     

  • Neutrálny dizajn, ktorý zapadne do akéhokoľvek štýlu.

Vyskúšajte: Objavte najlepšie zrnkové kávy pre váš kávovar s mlynčekom a pripravte si dokonalú šálku kávy

   

Pozor na nekvalitnú nerez

Viete, ako rýchlo odhaliť, či je drez naozaj kvalitný? Skúste to starým dobrým trikom s horúcou vodou! Pustite do drezu prúd horúcej vody a sledujte, čo sa bude diať. Ak je drez z tenkého alebo nekvalitného materiálu, môže sa prehnúť.

A to nie je dobré znamenie. Pri pravidelnom cedení zemiakov či cestovín sa vplyvom horúcej vody skôr či neskôr poškodí alebo zdeformuje. V takomto prípade treba do drezu pustiť prúd studenej vody, aby drez ten horúci nápor prežil.

Naopak, skutočne kvalitný nerezový drez z hrubej ocele si s trochou horúcej vody hravo poradí. Ani sa len nezachveje a vydrží vám dlhé roky.

Dôležité: Pri kúpe nerezového drezu sa vždy riaďte kvalitou spracovania, hrúbkou a zložením použitej ocele. Drez s obsahom 18 % chrómu, 10 % niklu a minimálnou hrúbkou 0,5 mm vám zaručí špičkové vlastnosti a dlhú životnosť.

Nerezový draz intercom
Intercom.sk

Ako vybrať správny nerezový drez?

Pri výbere nerezového drezu sa riaďte predovšetkým účelom použitia. Pre menšie prevádzky a domácnosti je vhodný jednodrez, dvojdrez či rohový drez s odkvapkávacou plochou. Väčšie gastro kuchyne potrebujú hlboké veľkokapacitné drezy, ktoré využívajú na umývanie veľkých hrncov, plechov a riadu, ktorý sa nezmestí do umývačky riadu.

K drezu treba vybrať aj vhodné príslušenstvo. Drezovú batériu zvoľte podľa veľkosti drezu. Vysoká batéria s výsuvnou sprškou poskytne maximálnu flexibilitu pri umývaní riadu, ovocia a zeleniny. Pre komfort a poriadok pri práci sa zídu aj sitká, misky, dávkovače saponátu.

Čistenie a údržba

1.  Na čistenie používajte len mäkkú hubku alebo handričku

2.  Čistite vždy v jednom smere, zabránite tak vzniku viditeľných škrabancov

3.  Nepoužívajte drôtenku, ale jemnú kefku. Vyvarujte sa aj prostriedkom s obsahom chlóru alebo kyseliny soľnej.     

4.  Čistite drez priebežne, nenechajte nečistoty a vodný kameň zaschnúť a usadiť sa.

5.  Nenechávajte v dreze dlho pôsobiť tekutiny s vysokým obsahom soli.

Neprehliadnite:  Snehobiele a svieže vankúše: NAJLEPŠIE triky na zbavenie sa škvŕn!

Nerez môže mať viac podôb

Všetci poznáme lesklú klasiku. Ale nerezový drez môže byť aj väčšia dizajnovka. Momentálne sú hitom nerezové drezy s kefovaným povrchom, na ktorých nie je vidieť kvapky. Takže ak máte tvrdú vodu, po ktorej ostávajú všade škvrny, špeciálna úprava ich pekne „skryje”. Do popredia sa dostávajú aj drezy so štruktúrovaným povrchom.

Nájdite si svoj vysnívaný kuchynský drez a doprajte svojej kuchyni štýlový a praktický doplnok, ktorý vám bude robiť radosť dlhé roky. Nakuknite do bohatej ponuky e-shopu Intercom

Zdroj úvodnej fotky: freepick.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE