5 dôvodov, prečo sú nastaviteľné polohovacie postele lepšie pre starších pacientov

výhody polohovatelných postelí pre seniorov

S narastajúcou populáciou starších ľudí sa zvyšuje aj dopyt po komfortných a praktických riešeniach starostlivosti o seniorov. 

Jedným z kľúčových aspektov starostlivosti je výber postelí, pričom nastaviteľné možnosti získavajú na popularite. Polohovacie domáce postele sú pre starších pacientov lepšie ako bežné nastaviteľné postele. V tomto článku sa pozrieme na dôvody, prečo sú nastaviteľné postele dôležité pre starších ľudí, ktorí potrebujú špeciálnu starostlivosť.

1. Využite medicínsky kvalitný dizajn a funkcie

Dizajnéri vytvárajú nastaviteľné domáce polohovateľné postele špeciálne pre starších pacientov a zahŕňajú funkcie, ktoré spĺňajú ich medicínske potreby. Nemocničné postele majú bočné zábrany, ľahko ovládateľné prvky a špeciálne matrace, čo bežné nastaviteľné postele nemajú. Tieto postele sú navrhnuté tak, aby poskytovali bezpečnosť a pohodlie starším ľuďom, predchádzali nehodám a zlepšovali kvalitu spánku.

Bočné zábrany na posteliach sú dôležitým bezpečnostným prvkom najmä pre seniorov náchylných na pády. Tieto zábrany poskytujú oporu pri vstávaní a zabraňujú neúmyselným pádom počas noci. Polohovacie postele majú nastaviteľné výškové úrovne, čo pomáha opatrovateľom pri asistencii starších pacientov a znižuje záťaž na ich chrbát.

Odporúčame:  Triky na bezchybnú dentálnu hygienu pre citlivé zuby

Polohovacia postel eshop.velcon.sk

2. Zabezpečte zvýšený komfort a úľavu od tlaku

Nastaviteľné domáce polohovateľné postele poskytujú viac než štandardné funkcie nastaviteľných postelí tým, že ponúkajú zvýšený komfort a úľavu od tlaku. Starší ľudia často trpia zdravotnými problémami ako sú artritída, bolesť chrbta a dýchacie ťažkosti. Tieto problémy sa môžu zhoršiť, ak spia v nevhodnej polohe. Profesionálne polohovacie postele sa odporúča vybaviť špeciálnym antidekubitným matracom, ako je pamäťová pena alebo vzduchové matrace, ktoré poskytujú optimálnu podporu a úľavu od tlaku.

Tieto špecializované matrace pomáhajú rovnomerne rozložiť telesnú hmotnosť, čo znižuje tlak na konkrétne oblasti náchylné na diskomfort alebo bolesť. To je dôležité pre starších pacientov, ktorí môžu byť pripútaní na lôžko kvôli chorobe alebo problémom s pohyblivosťou. Dlhodobé ležanie môže mať významné dôsledky pre ich pohodu. Správne vybrané postele zlepšujú kvalitu spánku a pohodu starších ľudí tým, že poskytujú väčší komfort a úľavu od tlaku.

Vyskúšaj: Čaj podľa krvných skupín: Ktorý je vhodný práve pre vás?

3. Podporte mobilitu a prístupnosť

Starší pacienti často čelia výzvam súvisiacim s mobilitou a prístupnosťou. Nastaviteľné postele pre domáce polohovanie pomáhajú pacientom a opatrovateľom pri každodenných úlohách poskytovaním užitočných funkcií. Nastaviteľná výška postele je kľúčovým faktorom pri zlepšovaní ich mobility.

Nastavenie výšky a sklonu postele uľahčuje pohyb osoby pre používateľa aj opatrovateľa. To minimalizuje riziko zranení spojených so zdvíhaním alebo asistovaním pacientov, čo podporuje bezpečnejšie prostredie pre starostlivosť. Nastaviteľná výška pomáha starším pacientom vstávať a líhať si do postele samostatne, čo podporuje ich nezávislosť.

4. Prispôsobte sa rôznym zdravotným stavom

Domáce polohovateľné postele sú univerzálne a dokážu sa prispôsobiť rôznym zdravotným stavom bežným u starších ľudí. Takéto postele môžete nastaviť tak, aby vyhovovali rôznym medicínskym potrebám, ako sú dýchacie problémy, obehové ťažkosti alebo zotavenie po operácii.

Môžu byť naklonené tak, aby pomohli s prietokom krvi a dýchaním, ako sú polohy Trendelenburg a reverzný Trendelenburg. Tieto polohy môžu pomôcť starším pacientom s kardiovaskulárnymi problémami, dýchacími ťažkosťami alebo tým, ktorí sa zotavujú po operácii.

Inšpiruj sa:  Ako zvládať stres? Poradíme vám 7 účinných tipov!

polohovateľné postele poskytujú viac než štandardné funkcie Depositphotos

5. Poskytnite zabudovanú pomoc pre opatrovateľov

Starostlivosť o staršieho člena rodiny môže byť fyzicky náročná. Avšak polohovateľné postele doma môžu opatrovateľom uľahčiť prácu. Nastaviteľnosť postele a ďalšie funkcie zjednodušujú každodenné úlohy opatrovateľov, znižujú záťaž a potenciálne zranenia.

Opatrovatelia a pacienti môžu nastaviť polohu postele stlačením tlačidla. To uľahčuje opatrovateľom pomoc bez potreby vykonávať náročné manuálne úpravy.

Pozri aj: Tajomstvo červenej farby: Ako prilákať bohatstvo?

Ako sa teda správne rozhodnúť pre polohovaciu posteľ?

Výber medzi domácou polohovateľnou posteľou a bežnou nastaviteľnou posteľou je kľúčový pre starších pacientov. Toto rozhodnutie ovplyvňuje ich pohodlie, bezpečnosť a celkovú pohodu. Nastaviteľné domáce postele sú najlepšou voľbou pre starostlivosť o starších ľudí. Majú medicínsky kvalitný dizajn, sú pohodlné, prístupné, univerzálne a poskytujú zabudovanú pomoc pre opatrovateľov.

Investovanie do špecializovaných postelí zlepšuje život starších ľudí a poskytuje pokoj mysle ich opatrovateľom.

Zdroj úvodnej fotky: depositphotos.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE