Triky na bezchybnú dentálnu hygienu pre citlivé zuby

dentálna hygiena pre citlivé zuby

Dentálnu hygienu nemožno podceňovať a je nevyhnutná na udržanie zdravých zubov a ďasien. Bez správnej starostlivosti môže dôjsť k vzniku zubného kazu a problémov s ďasnami a rôznym komplikáciám, ktoré môžu v konečnom dôsledku viesť k bolesti, problémom s rečou a zníženiu sebavedomia.

Tip pre vás: Čaj podľa krvných skupín: Ktorý je vhodný práve pre vás?

Dodržiavanie dentálnej hygieny a udržiavanie zdravých zubov je veľmi ľahko dosiahnuteľné prostredníctvom nižšie uvedených tipov:

Pravidelne si čistite zuby

Každodenné čistenie zubov je jedným z najdôležitejších tipov na udržanie dobrej ústnej hygieny a zdravých zubov. Čistenie zubov pomáha odstraňovať zubný povlak a baktérie. Uistite sa, že si zuby čistíte dvakrát denne, ale nerobte to agresívne. Ak máte citlivú ústnu dutinu, používajte zubné pasty na citlivé zuby

Odporúčame aj: Preventívna prehliadka: Čo všetko by ste mali absolvovať každý rok?

čistenie zubov elements.envato.com 

Pre správnu dentálnu hygienu si vyčistite aj jazyk

Pri čistení zubov nezanedbávajte ani jazyk, pretože aj na ňom sa usadzuje povlak. Môžete to urobiť rôznymi spôsobmi. Môžete použiť škrabku na jazyk, lyžičku alebo dokonca zadnú časť zubnej kefky, ak má škrabací okraj.

Výrobky na báze fluoridu 

Fluorid pomáha predchádzať zubnému kazu a jeho nedostatok môže viesť k jeho vzniku. Fluorid v podstate bojuje proti baktériám a poskytuje zubom ochrannú bariéru. Čistenie zubov dvakrát denne zubnou pastou na báze fluoridu pomôže podporiť vašu ústnu hygienu a udržať vaše zuby zdravé.

Zubná niť raz denne 

Zubnou niťou odstráňte zubný povlak a baktérie medzi zubami, teda na mieste, kam sa zubná kefka nedostane. Čistenie zubnou niťou je rovnako dôležité ako čistenie zubov kefkou, pretože odstraňuje aj kusy jedla, ktoré uviazli v zuboch, stimuluje ďasná a znižuje zápal.

Neprehliadnite: Neviete si poradiť s nepríjemným obdobím menštruácie

Používajte ústnu vodu

Ústna voda pomáha podporovať vašu dentálnu hygienu prostredníctvom znižovania množstva kyseliny v ústach, opätovnej mineralizácie zubov a čistenia miest nedostupných zubnou kefkou a prostredníctvom zubnej nite. Ústna voda dopĺňa čistenie zubov kefkou a zubnou niťou a obsahuje účinné látky na udržiavanie ústnej hygieny.

Nezanedbávajte zdravie svojej ústnej dutiny! 


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE