Najlepšie letné topánky pre vaše dieťa – 3 modely, po ktorých by ste sa mali poobzerať

Počas letných mesiacov trávia deti väčšinu času vonku. Výber letnej obuvi je preto veľmi dôležitý. Letné detské topánky musia byť pohodlné a nesmú dieťa obmedzovať pri hre a športových aktivitách. Ktoré modely letných detských topánok by nemali ujsť vašej pozornosti? 

Pozri aj:  Ako zvládať stres? Poradíme vám 7 účinných tipov!

Pravidlá pre výber detských letných topánok

Ako prvé si pri výbere letných detských topánok overte materiál. Ideálne sú ľahké a priedušné materiály, ktoré umožňujú chodidlu dýchať. Okrem materiálu sa sústreďte aj na flexibilitu podrážky a zvršku. Pružná podrážka neobmedzí dieťa v pohybe a poskytne ochranu proti únave. V prípade, že hľadáte topánky k vode, dbajte na to, aby bola obuv protišmyková. Rovnako dôležitá je tiež mäkká vnútorná stielka, ktorá zabezpečí dieťaťu komfort počas celého dňa.

Malé deti rýchlo rastú, ale napriek tomu by letné detské topánky nemali byť väčšie ako chodidlo. Zároveň pravidelne kontrolujte, či obuv deťom ešte dobre sedí. Nesmie sa vyzúvať a ani tlačiť na prsty alebo na klenbu chodidla. V závere si overte zapínanie, ktoré hlavne u malých detí môže robiť problémy a predĺžiť čas obúvania. Deti dbajú na dizajn topánok rovnako ako dospelý. Dievčatká majú rady jasné a pastelové farby s kvietkami srdiečkami a trblietkami. Chlapci ocenia topánky v tlmených, tmavších farbách so športovými alebo zvieracími motívmi, prípadne s logom značky. Po zvážení všetkých uvedených parametrov odporúčame do detského letného šatníka kúpiť nasledujúce modely topánok.

Vyskúšajte:  Chudnutie podľa lunárneho kalendára - zamerajte sa na TOTO a kilá pôjdu rapídne dole!

Detske sandále ružové
CCCshoes

Univerzálne detské sandále

Sandále sú ideálnou voľbou pre letné mesiace, pretože umožňujú nohám dýchať a poskytujú dostatok voľnosti pri pohybe. Praktické sú sandále s nastaviteľnými remienkami, ktoré sa prispôsobia tvaru nohy a nevyzúvajú sa. Najmenšie deti by mali nosiť sandále s uzavretou špičkou, ktorá chráni prsty dieťaťa pred zranením. Počas vývoja detí je dôležité, aby bola stielka ergonomická a mäkká. Detské sandále obujte dieťaťu na ihrisko alebo počas prechádzok v meste. Detské letné topánky rozmanitého strihu a v krásnych dizajnoch kúpite v predajniach CCC, kde ich dieťaťu môžete priamo vyskúšať. Možnosťou je výber a kúpa topánok pre deti z ponuky CCC v online internetovom obchode.

Detské šľapky k bazénu

Šľapky sú skvelou voľbou na pláž alebo na šantenie pri bazéne. Rýchlo sa vyzúvajú, takže dieťa bezpečne prejde k vode a môže sa ihneď hrať. Na dlhšie chodenie alebo hru na ihrisku nie sú príliš vhodné. U detských šľapiek si všímajte, ako sedí na nohe remienok, aby sa dieťaťu topánka nekĺzala po klenbe. Vhodnejšie sú šľapky so širším remienkom cez klenbu alebo šľapky s dvomi pásikmi. Topánky s remienkom vedúcim pomedzi prsty sú určené pre väčšie deti. Aj keď sa šľapky zvyčajne nosia na mäkkých povrchoch ako piesok, je dôležité, aby mali pevnú a protišmykovú podrážku pre väčšiu stabilitu.

Odporúčame:  Záhradné trampolíny: ako si vybrať vhodný model a zaujímavé fakty

Detské šlapky
CCCshoes

Pohodlné detské espadrilky

Espadrilky sú štýlovou a pohodlnou alternatívou pre letné dni. Ich charakteristický dizajn s textilným zvrškom a pletenou podrážkou je ideálny na prechádzky po meste. Na leto sú oveľa lepšou voľbou ako tenisky. Espadrilky sú vyrobené z priedušného textilu. Priedušnosť zvršku zaistí, aby sa chodidlo dieťaťu nepotilo. Tradičné espadrilky majú zväčša pletenú podrážku, ale moderné verzie kúpite s podrážkou zo zmesi textilu a gumy, ktorá je oveľa odolnejšia i pohodlnejšia. Tento model detských letných topánok netreba zaväzovať, slip on obúvanie je veľmi praktické.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE