RECEPT: Taliansky chlieb z Pečie celé Slovensko

Obľubujete rôznorodé talianske dobroty a talianska kuchyňa vám vôbec nie je cudzia? Prinášame tip na fantastický taliansky chlebík, ktorý budete milovať. V relácii Pečie celé Slovensko ho upiekol súťažiaci Viliam. A ako si ho vychutnať? Pripraviť si k nemu môžete napríklad aj avokádovú či mrkvovú nátierku podľa receptu nižšie. Dobrú chuť!

Suroviny na chlieb:

  • 710 g hladká múka
  • 3 ČL soľ
  • 42 g čerstvé kvasnice
  • 450 g voda
  • štipka práškového cukru
  • 1 ČL drvená rasca
  • štipka kmínu (celý kmín)
  • olivový olej

Postup:

  • Trúbu si rozohrejeme na 250 °C.
  • Vytvoríme si kvások: 1/3 voda (40 °C), kvasnice a práškový cukor zmiešame spolu a necháme na cca 15 minút odležať.
  • V mixéri si zmiešame múku, soľ a kvások, cesto miešame pomocou háku cca 10 minút na strednej rýchlosti.
  • Vymiešané cesto necháme kysnúť pri 30-40 °C asi 30-45 minút.
  • Vykysnuté cesto preložíme na plech vyložený papierom a vytvarujeme do tvaru chlebu.
  • Chlieb môžeme potrieť pred pečením olivovým olejom.
  • Chlieb pečieme 10 minút, potom pridáme na prázdny plech vodu a dáme do rúry.
  • Chlieb dopečieme.
nátierky

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Recept na mrkvovú nátierku

  • 3 ks mrkva
  • 25 g olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • 3 g mäta
  • 5 g petržlenová vňať
  • 1/2 limetka
  • 80 g grécky jogurt

Postup: Mrkvu uvaríme a necháme vychladnúť. Petržlen a mätu nakrájame a zmiešame spolu z uvarenou mrkvou, pridáme zvyšok ingrediencií a poriadne zmiešame ponorným mixérom. Pomazánku dáme poriadne vychladnúť.

Recept na avokádovú nátierku

  • 1 ks avokádo
  • 40 g mandle
  • tymian (čerstvý)
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Postup: Mandle si rozdrvíme. Všetky suroviny poriadne zmiešame a pomixujeme ponorným mixérom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE