RECEPT: Punčové makrónky z Pečie celé Slovensko

Obľubujete chuť punču? Neviete odolať punčovým rezom a dezertom či punčovej zmrzline? V tom prípade máme pre vás skvelý tip. Skúste tieto punčové makrónky od Katky z relácie Pečie celé Slovensko. Makrónky nie sú najjednoduchšou dobrotou na prípravu, no výsledok bude stáť za to. Presvedčite sa sami!

Cesto na makrónky:

  • 225 g mandľová múka
  • 225 g práškový cukor
  • 83 g bielky izbovej teploty
  • 83 g bielky izbovej teploty
  • 225 g cukor krupica
  • 60 g voda
  • štipka soli

Plnka do makróniek:

  • 200 g čokoláda ruby
  • 50 g malinové pyré
  • 50 g griotky
  • 2 PL ochucovacej pasty višňa
  • 6 kvapiek punčová aróma
  • 50 g maslo izbovej teploty

Suroviny na ozdoby:

  • 100 g horká čokoláda
  • 30 g lyofilizované maliny
  • zlatá prášková farba
  • posyp srdiečka
  • jedlé lepidlo
  • griotka
  • pipetky
  • farby wilton pink, burgundy, peach

Postup na punčové makrónky:

Rúru si predhrejeme na 150 stupňov na režim ventilátor. Mandle spolu s cukrom si premelieme v mlynčeku. Preosejeme zmes a dáme do nej jednu polovicu bielkov. Premiešame na pastu. Vodu s krupicovým cukrom dáme do hrnca a začneme zahrievať rozvar. Medzitým si dáme druhú polku bielkov do robota, pridáme štipku soli a začneme šľahať. Ak máme rozvar na 114 stupňov, zvýšime otáčky v robote a rozvar necháme zahriať na 118 stupňov. Potom pomaly po stenách misky prilievame rozvar do snehu a vyšľaháme hustý a lesklý sneh.

Ten potom pomaly primiešavame k mandľovej paste. Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme farbu. Pomaly premiešavame do konzistencie tekutej lávy. Hotovou zmesou naplníme cukrárske vrecká a opatrne striekame cez špičku na plech. Plechom potom pobúchame pár krát a necháme kúsok oschnúť.

Medzitým si urobíme krém. Zohrejeme malinové pyré a rozpustíme si ruby čokoládu. Zmiešame spolu, pridáme griotku, višňovú pastu a prejdeme ponorným mixérom. Potom pridáme punčovú arómu a vyšľaháme maslo. Odložíme do chladu.

Dáme piecť prvý plech makróniek na 145 stupňov na cca 15 minút. Upečené makrónky vyberieme z rúry a necháme ich na podložke dôjsť. Odlepujeme až vychladnuté. Takto upečieme všetky plechy. Vychladnuté makrónky naplníme krémom, dozdobíme a naaranžujeme na etažér. 

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE