Obľubujete exotické ovocné plody? V tom prípade je táto torta pre vás ako stvorená. Kombinuje totiž v sebe hneď niekoľko druhov exotického ovocia. V jednej plnke je to mango s papájou, v ďalšej žltý melón, nechýbajú ani pomaranče či pre zmenu tunajšie bobuľové plody. Túto skvostnú tortu mnohých chutí pripravil v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaci Marek.
Suroviny na cesto:
- 500 g kryštálového cukru
- 590 ml horúcej vody
- 280 g masla
- 110 g čierneho kakaa
- 5 vajec
- 10 ml vanilkového extraktu
- 420 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 PL sódy bikarbóny
- 1 ČL soli
Plnka 1:
- 250 g mangového pyré
- 250 g papáje (aj mrazenej)
- 60 g cukru
- 40 g pudingového prášku
- 10 g masla
- Citrón
Plnka 2:
- 250 g mangového pyré
- 250 g čerstvého žltého melónu
- 60 g cukru
- 40 g pudingového prášku
- 10 g masla
- Citrón
Plnka 3:
- 250 g mrazených jahôd
- 60 g cukru
- 40 g pudingového prášku
- 10 g masla
- Citrón
Plnka 4:
- 250 g mrazených malín
- 60 g cukru
- 40 g pudingového prášku
- 10 g masla
- Citrón
Plnka 5:
- 250 g pomaranča a manga (aj mrazené)
- 250 g mangového pyré
- 60 g cukru
- 40 g pudingového prášku
- 10 g masla
Maslová čierna poťahovacia hmota:
- 650 g masla v izbovej teplote
- 1 kg práškového cukru
- 10 ml vanilkového extraktu
- 50 ml mlieka
- Extra čierna gélová farba
Maslová plnka na vrchné pastelové kvety:
- 300 g masla
- 400 g práškového cukru na dezerty (extra jemný)
- 5 ml vanilkového extraktu
- 30 ml mlieka
- Potravinárska farba: ružová, zelená, oranžová
Postup prípravy torty:
- Cesto – v horúcej vode rozmiešame kakao a necháme trošku vychladiť. V mixéroch zmiešame maslo (až do bielej peny) a pridáme približne po dvoch minútach cukor. Pridáme žĺtka a postupne sneh z bielkov, následne vanilkový extrakt. Zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu, preosejeme a pridávame striedavo so zmesou kakaa, vody a múky.
- Cesto rozvážime na tri rovnaké časti a rozdelíme do korpusov. Pečieme 35 minút na 175 stupňoch.
- Plnka – každú ovocnú časť dajte variť s cukrom, podlejeme vodou a pridáme kúsok masla. Keď sa povarí, pridáme pudingový prášok podľa potreby na zahustenie a rozmixujeme na hrubo ponorným mixérom.
- Zdobenie – pláty cesta rozdelíme strunou na dvoje, aby nám ostalo 6 plátov cesta.
- Nanesieme pásik maslového čierneho krému na kraje a naplníme každé poschodie vrstvou, plnky z ovocia. Nakoniec potiahneme celú tortu čiernou poťahovou hmotou.
- Na záver ozdobíme tortu pastelovými kvetmi.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko