RECEPT: Jedlá kytica z cookies a cupcakes z Pečie celé Slovensko

Jedlé kytice sú už dlhšiu dobu veľkým hitom. Mohli by sme povedať, že ide o nápaditú kombináciu kvetiny a sladkej bonboniéry, dvoch typických vecí, po ktorých siahame, keď chceme niekomu zagratulovať. Kvetina však urobí len trochu parády a rýchlo odkvitne. Čo tak ju teda vymeniť za jedlú kvetinu z lahodných dobrôt, napríklad cookies koláčikov a cupcakes? Takúto kyticu si môžete pripraviť podľa návodu od Anky z relácie Pečie celé Slovensko. 

Cookies:

  • 200 g masla
  • 128 g hnedého cukru
  • 65 g kryštálového cukru
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL soľ
  • 190 g hladkej múky
  • 130 g čokoládových čipsov

Cupcakes:

  • 230 g hladkej múky
  • 230 g kryštálového cukru
  • 230 g masla (82 %)
  • 4 vajcia
  • 1 PL vanilkový extrakt Madagaskar

Maslový krém cupcakes:

  • 750 g masla (82 %)
  • 500g cukru múčky
  • 1 vanilkový extrakt Madagaskar
  • gélová farba zelená (moss green)
  • 100 g čokoládových čipsov

Ovocie:

  • 10 ks jahôd
  • 5 ks čerstvých fíg

+ na ozdobenie 300 g bielej čokolády

Postup prípravy jedlej kytice:

  1. Cookies – maslo rozpustíme a necháme, aby trošku zhnedlo. Získa tak orieškovú chuť. Do masla potom primiešame ďalšie prísady. Čokoládové čipsy primiešame ako posledné. Zmes necháme stuhnúť v chladničke. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme 15minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Cupcakes – všetky prísady aj so zmäknutým maslom vymiešame mixérom na jednotnú zmes. Pridáme čokoládové čipsy. Plníme formy na cupcakes do 2/3 výšky a pečieme pri 150 stupňov približne 20minút.
  3. Upečené a vychladnuté cupcakes zdobíme ozdobnými špičkami maslovým krémom. Maslový krém si pripravíme vyšľahaním masla, cukru a vanilkového extraktu. Časť krému si zafarbíme zelenou gélovou farbou.
  4. Ovocie si namáčame v rozpustenej čokoláde.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE