Hovädzie mäso je vo všeobecnosti vnímané ako veľmi náročné na prípravu. Ale - podľa nás je opak pravdou! Aj keď dobrá príprava steakov či iných pochúťok z hovädzieho mäsa vyžaduje istý grif a skúsenosť, v konečnom dôsledku je ale príprava týchto jedál jednoduchá a rýchla.
Náš recept z hovädzieho mäsa je rýchly, jednoduchý a výsledok je ohromujúci! Najdôležitejšou časťou je však výber kvalitného mäsa. Z našej skúsenosti sa oplatí si radšej priplatiť a zainvestovať o niečo viac eur, v opačnom prípade by totiž vaša snaha, čas a všetky ostatné ingrediencie vyšli nazmar.
Čo budeme k príprave duseného mäsa potrebovať?
- 1000 - 1500 g kvalitného hovädzieho mäsa,
- koreňová zelenina - mrkva + zeler,
- cibuľa,
- bravčová masť,
- soľ + korenie,
- celé čierne + nové korenie,
- plnotučná + kremžská horčica,
- plechovka tmavého piva.
Postup prípravy duseného mäsa:
- Pri príprave tohto receptu som použila liatinový hrniec. Na rozohriatej bravčovej masti som dozlatova opiekla nadrobno nakrájanú cibuľku.
- Postupne som pridala na kocky nakrájanú mrkvu a zeler.
- Kým sa zelenina opekala a dusila, hovädzie mäso som nakrájala na väčšie, ale rovnaké kusy. Postupne som ich pridávala do hrnca k zeleninovému základu, pričom som ich poriadne osolila a okorenila.
- Keď sa mäso z každej strany zatiahlo, pridala som k nemu 8 guličiek celého čierneho korenia, 8 guličiek nového korenia, 1 lyžičku plnotučnej horčice, 1 lyžičku kremžskej horčice, a celé som to zaliala plechovkou tmavého piva.
- Stíšila som plameň a mierne prikryté som celú zmes nechala dusiť približne 2 - 2,5 hodiny.
Mäso po udusení zostane krásne jemné, pričom sa všetky chute dokonale spoja. Ako prílohu som v týchto horúcich letných dňoch zvolila cestoviny uvarené al dente. Takto pripravené dusené mäso chutí deťom i dospelým!
Prajeme vám dobrú chuť.
Odporúčame aj:
Jednoduché recepty z mletej hovädziny: Expresná pochúťka 3x inak!