RECEPT: Čokoládové tartaletky s ovocím z Pečie celé Slovensko

Tartaletky predstavujú chutný druh malých koláčikov francúzskeho pôvodu. Pečú sa v malých košíčkoch a následne sa plnia krémami a väčšinou aj zdobia ovocím. Podávať ich môžete trebárs k nedeľnej kávičke alebo nimi môžete ponúknuť návštevu či hostí na domácej oslave. Skúste tieto jednoduché tartaletky s čokoládou a ovocím podľa Janky z relácie Pečie celé Slovensko.

  • 300 g múky
  • 180 g masla
  • 60 g cukru
  • Citrónová kôra
  • 2 žĺtky

Cesto na tartaletky:

  • 250 g čokolády 70 %
  • 200 ml šľahačky 40 %
  • 300 g čučoriedok
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml šľahačky
  • 80 g hnedého cukru
  • Modré farbivo

Suroviny na krém:

  1. Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré dáme odpočívať minimálne na dve hodiny do chladničky.
  2. Potom cesto natláčame do formičiek a pečieme pri 175 stupňoch cca 10 minút.
  3. Čokoládu prelejeme horúcou šľahačkou a miešame až do rozpustenia. Ganache vlejeme do košíčkov.
  4. Košíky dozdobíme krémom zo zvyšných surovín a bobuľovými plodmi. 

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE