Prišiel čas objavovať nové trendy v príprave miešaných nápojov. Receptúru rôznych ľadových káv a drinkov pozná veľa ľudí, no prečo si neosladiť deň niečím novým, doposiaľ nepoznaným?
Tradičná talianska značka skvelej kávy Caffè Vergnano prichádza s inšpiráciou na nezvyčajnú kombináciu chutí, s ktorou si príde na svoje každý milovník kávy. Leto v pohári si môžete vychutnať nielen v kaviarňach, ale aj vo vlastnej obývačke.
FREDDO ESPRESSO – pôvodom z Grécka
Espresso sa pomaly, ale isto stáva symbolom rutinných dní. Ľadová káva Freddo Espresso je tým pravým letným osviežením.
Ingrediencie:
- 60 ml espressa
- ľad
- 20 ml tekutého cukru
- šejker
Postup: Pohár naplňte pár kockami ľadu. Ľad pridajte aj do šejkra, do ktorého nalejete 60 ml espressa. Pretrepte šejker, pokiaľ nie je studený, nalejte do pohára a máme hotovo! Pena neprekáža, práve naopak, pri Freddo Espresso ju považujeme za efektnú a chcenú.
Tip: Ak preferujete sladký nápoj, tekutý cukor pridajte do šejkra ako prvý.
FREDDO CAPPUCCINO – pôvodom z Grécka
Osvieženie a intenzívna chuť – slová, ktorými možno opísať Freddo Cappuccino. Je to ľadová káva, ktorá si vyžaduje detailnejší, no nenáročný postup.
Ingrediencie:
- 60 ml espressa
- ľad
- tekutý cukor
- 80 ml polotučného vychladeného mlieka (1,5 %)
- šejker cobbler
Postup: Pomocou ľadu vychlaďte najprv pohár, stačia na to tri až štyri kocky. Pripravte si 60 ml espressa. Do nerezovej nádobky od blenderu* pridajte desať kociek ľadu a zalejte ich 80 ml vychladeného mlieka. Pomocou blendera vytvorte počas 50 sekúnd mliečnu penu, ktorá musí byť tekutá, nadýchaná a bez bubliniek. Medzitým v šejkri pripravte pretrepaním 60 ml espressa, kým je šejker studený. Prelejte do pohára s ľadom, mléčnou penu si však nechajte na záver. Tú pomaly nalejte na kávu ako poslednú. Použitím sitka na šejkri dosiahnete, že káva a mliečna pena zostanú oddelené.
* Pozn. Blender - profesionálny tyčový mixér
Odporúčame aj: Domáce sirupy z ovocia i byliniek - namiešajte si dokonalú chuť podľa vlastných predstáv!
FRESH RASPBERRY TONIC
Neviete sa rozhodnúť medzi malinovou limonádou a ľadovou kávou? Potom bude tento drink pre vás dokonalým kompromisom.
Ingrediencie:
- 10 ml malinového sirupu Monin
- 150/200 ml Kinley Tonic Water
- 30 ml espressa
- čerstvé maliny
- ľad
Postup: Do pohára pridajte ľad, ktorý zalejete malinovým sirupom. Nasleduje tonik Kinley Tonic Water a zvyšok dolejete espressom. Posledným krokom je dozdobiť pohár čerstvými malinami.
TIKI ESPRESSO
Tiki Espresso už svojím vzhľadom predstavuje exotiku. Vyskúšajte rôznorodosť chutí podčiarknutú pravým talianskym espressom.
Ingrediencie:
- 30 ml espressa
- 40 ml Martini Bianco
- 30 ml ananásového džúsu
- 20 ml mandľového sirupu
- plátok ananásu a zopár lístkov mäty
- ľad
- šejker Cobbler
Postup: Pohár naplňte kockami ľadu. Do šejkra prilejte Martini, ananásový džús, sirup a pretrepte v šejkri. Nalejte do pohára. Zvyšok dolejte espressom. Ozdobte plátkom ananásu a pár lístkami mäty.
Odporúčame: Chalva - nechajte sa očariť touto pochúťkou! Ako si ju pripraviť?
ESPRESSO TONIC
Espresso Tonic je letnou klasikou. Tento trendy nápoj si viete pripraviť aj doma, keďže zoznam prísad je celkom nenáročný.
Ingrediencie:
- 150/200 ml Kinley Tonic Water
- 60 ml espressa
- citrónová kôra
- 10 ml tekutého cukru Monin
- plátok citrónu
- ľad
Postup: Pohár naplňte ľadom. Citrónovú kôru a tekutý cukor pridajte podľa vlastnej chuti. Zalejte Kinley Tonic Water a espressom. Ak chcete, môžete pohár dozdobiť plátkom citrónu.
Všetci poznáme mojito, gin tonic či margaritu, no nie vždy v kuchyni nájdeme všetky potrebné ingrediencie. Caffè Vergnano ukazuje skvelý spôsob prípravy ľadových nápojov, ktorým si môžete spríjemniť nielen dovolenku, ale aj dni strávené v pohodlí domova. Elegantnú jednoduchosť drinkov pri ich príprave ocení aj začiatočník. Ostáva už len zapnúť kávovar, zobrať do ruky šejker a objavovať kávové tóny z novej perspektívy. Salute!