Júnové čítanie pre každého - pútavé a odborné knižné novinky z vydavateľstva GRADA

GRADA novinky na jún 2024

Rozhodli ste sa letné mesiace využiť na získavanie nových informácií a vzdelávanie? Alebo chcete len tak chvíľu relaxovať na pláži s knihou v ruke? Knižným novinkám od GRADY neodoláte! Knihy majú moc preniesť vás do úplne iného sveta fantázie, no majú aj moc priniesť vám množstvo dôležitých informácií. Výber je len na vás! Predstavujeme vám novinky na mesiac jún 2024.

Tip pre vás: Novinky pre knihomoľov: GRADA tipy na knihy, ktoré potešia každého

ABY UŽ DETSTVO NEBOLELO - Lindsay C. Gibson 

Dozrejte do sebavedomia a žite naplno. To, že ste mali ťažké detstvo, neznamená, že musíte mať ťažký celý život 

Ak ste vyrastali s emocionálne nezrelým, nedostupným alebo sebeckým rodičom, pravdepodobne ste si do dospelosti vniesli emocionálne zranenia a pocity smútku, hnevu, odporu či hanby, ktoré nepriaznivo ovplyvňujú aj vaše súčasné vzťahy. Dobrou správou však je, že existuje aj iná možnosť, ako prežiť svoj život. Autorka bestsellerov Keď detstvo bolí a Keď už detstvo nebolí sa s vami podelí o každodenné praktické spôsoby, ktoré vám pomôžu vyliečiť si neviditeľné rany spôsobené nezrelými rodičmi, dôverovať vlastným emóciám a potrebám či nastaviť si správne hranice. Ukáže vám, že ak sa o seba začnete starať s láskavosťou, porozumením a so zanietením citlivého rodiča, objavíte v živote úžasné možnosti, ktoré čakali len na to, kým ich uvidíte. Múdro, citlivo a empaticky vás tiež navedie, ako si poradiť s náročnými životnými výzvami, mať vždy seba na prvom mieste a stáť pevne na vlastných nohách. 

Neprehliadnite: Kabelka na stoličke alebo na zemi? Pozrite sa, čo to o vás hovorí!

ABY UŽ DETSTVO NEBOLELO - Lindsay C. Gibson GRADA

NAVŽDY MILES - T. L. SWAN 

 Nechajte sa uniesť veľkolepým finále životov bratov Milesovcov. 

Kedysi sukničkárskych bratov Milesovcov vytrhli z povrchného života miliardárov výnimočné ženy. Láska ich zmenila. Prechádzajú vlastným životným príbehom po boku svojich milovaných polovičiek. Roky, ktoré nasledovali po tom, ako sa rozhodli byť spolu, im priniesli nádherné chvíle plné vášne. No čakajú na nich aj skúšky, ktoré môžu ich vzťah upevniť alebo rozdeliť. Jameson a Emily sa rozhodnú poraziť jeho vorkoholizmus útekom do oázy pokoja. Tristan a Claire sa učia zladiť novovznikajúcu rodinu s budúcnosťou ich podnikania. Elliot a Kate čelia najťažšej výzve ich života, ktorá preverí silu ich lásky. Christopher a Hayden sa snažia skombinovať svoje rozdielne povahy a životné postoje tak, aby boli obaja šťastní. A s nimi aj ich adoptívny syn Eddie. Prekonajú spolu výzvy, ktoré sa na nich zosypali, a zažijú: žili šťastne až do smrti? 

NAVŽDY MILES - T. L. SWAN GRADA

LÁSKA NA SKÚŠKU - Christina Lauren 

Čo ak kvôli zmluve nemôžete chodiť s mužom, po ktorom túžite? 

Felicity „Fizzy“ Chen všetci poznajú ako brilantnú autorku bestsellerových ľúbostných románov. Jej životu síce chýba pravá láska, ale aj tak si ho dokáže užívať plnými dúškami. Až kým „nepadne na nos“. Horkosladké precitnutie jej pomôže pochopiť, že nikdy nezažila, ako chutí skutočná ľúbostná romanca. Navyše, na bode mrazu je aj jej spisovateľská kariéra. 

Connor Prince, dokumentarista a slobodný otec, miluje svoju prácu. No keď od neho šéf vyžaduje, aby vytvoril jedinečnú reality šou len kvôli zisku, nie je tým nadšený. Lenže ak chce zostať v blízkosti svojej dcéry, potrebuje vyjsť zo svojej komfortnej zóny a splniť túto neľahkú úlohu. 

Ibaže čím viac Connor alias Sexi tatko, ako ho pomenovala Fizzy, spoznáva túto očarujúcu ženu, tým viac si uvedomuje, že nájsť jej spriaznenú dušu bude ťažšie, než by čakal. 

Pozri aj: 5 astrologických znamení pripravených dosiahnuť bohatstvo a finančný úspech - ste medzi nimi aj VY?!

LÁSKA NA SKÚŠKU - Christina Lauren GRADA

VYSOKO CITLIVÍ ĽUDIA VO VZŤAHOCH - Tanya Carroll Richardson 

Vnímavosť je superschopnosť

Cítite emócie iných ľudí, akoby boli vaše vlastné? Vnímate kolektívnu energiu, energiu v priestoroch a ste citliví na hluk? 

Ako vysoko citliví empati reagujete na svet veľmi intenzívne, zachytávate okolité energie, čo vás často vyčerpáva a nadmerne stimuluje. Vo vzťahoch podliehate tendencii zachraňovať druhých, 

inklinujete k spoluzávislosti alebo kladiete potreby druhých pred svoje vlastné. Vzťahy – partnerské, rodinné či na pracovisku – sa však aj pre vás môžu stať zdrojom radosti a naplnenia, ak si osvojíte schopnosť nastaviť si zdravé hranice, vybudujete si prospešné myšlienkové návyky a posilníte vedomie vlastnej identity. 

Táto kniha vás naučí: 

• Zostať súcitnými, no zároveň pevne spočívať vo vlastnej energii a emóciách. 

• Podporovať svojich blízkych z pozície zdravého odstupu. 

• Byť asertívnejší pri plnení vlastných potrieb a túžob. 

• Chrániť a využívať svoj citlivý systém. 

• Pochopiť a naplno rozvinúť svoju intuíciu. 

• Pestovať vo vzťahoch zdravú intimitu. 

VYSOKO CITLIVÍ ĽUDIA VO VZŤAHOCH - Tanya Carroll Richardson GRADA

INTELIGENTNÝ INVESTOR - Benjamin Graham, Jason

Najlepšia kniha o investovaní, ktorá kedy bola napísaná. 

V knihe najvýznamnejšieho investičného poradcu 20. storočia dozviete, ako sa ako investor, maklér alebo investičný poradca vyhnete závažným chybám a aké dlhodobo úspešné stratégie uplatniť pri investovaní. Nadčasové a stále platné prístupy Grahamovej filozofie sú podané formou vhodnou pre laikov a sú doplnené o komentár uznávaného finančného analytika časopisu Money Jasona Zweiga, ktorý aplikuje Grahamove múdre rady, analytické prístupy a výstražné príbehy pre dnešné tržné podmienky. Toto klasické dielo je najdôležitejšou knihou, ktorú kedy prečítate o tom, ako dosiahnuť svoje finančné ciele. Je plná múdrych rád a skúseností. Táto kniha je určená pre skutočných investorov, nie pre špekulantov! Predaných bolo už viac ako milión výtlačkov. Warren E. Buffett ju označil za „jednoznačne najlepšiu knihu o investovaní, ktorá bola kedy napísaná“. 

INTELIGENTNÝ INVESTOR - Benjamin Graham, Jason GRADA

OPATROVATEĽSTVO-STAROSTLIVOSŤ O KLIENTA V RODINNOM PROSTREDÍ AJ V ZARIADENIACH - PhDr. Anna Krišková, PhD. 

Starostlivosť o klienta v rodinnom prostredí a zariadeniach 

Opatrovateľstvo si zasluhuje pozornosť nie len pre trendy starnutia populácie, narastanie počtu ľudí so zdravotným znevýhodnením, ale aj z dôvodu zabezpečovania služieb, ktoré reflektujú terajšie a ich budúce potreby, rozsah, formy, ponuky v oblasti opatrovania a starostlivosti. Všeobecne podporovaným postojom je zotrvanie klienta v domácom prostredí, nie v inštitúcií. Text knihy nadväzuje na predchádzajúce publikácie, ktoré zahrňovali oblasti opatrovania, proces dokumentovania a základy konceptov pre odbor opatrovateľstva. Klientom v rodine, ktorý je  odkázaný na pomoc môže byť dieťa, osoba s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP), senior. Kniha v porovnaní s ostatnými publikáciami v oblasti opatrovania je unikátna tým, že obsahuje okrem všeobecne platných popisov činností v zariadeniach sociálnych služieb aj popisy vyžadovaných odborných činností realizovaných u klienta v prirodzenom prostredí, v domácnosti. Odborné činnosti začleňujú spôsobilosť  porozumieť rodine funkčnej/dysfunkčnej, utváraniu vzťahov a stanovovať očakávané výsledky u klienta. Klient,  člen rodiny, rodina ako celok a formálny poskytovateľ (opatrovateľ  v pracovnom pomere) sú nevyhnutne účastníkmi procesu a tvoria špecifický koncept. Text je určený rodinám v situácii opatrovania člena domácnosti,  opatrovateľom, ktorí vykonávajú denne svoje zamestnanie v  rodinách alebo v zariadení sociálnych služieb a študentom v odboroch opatrovateľstva, starostlivosti. 

OPATROVATEĽSTVO-STAROSTLIVOSŤ O KLIENTA V RODINNOM PROSTREDÍ AJ V ZARIADENIACH - PhDr. Anna Krišková, PhD. GRADA

PARTIČKA ZO STAJNE HVIEZDA - Esme Higgs

Hravé poníky, nečakané kamarátstva a záhada, v ktorej pôjde o život. Zoznámte sa s dobrodružnou partičkou, zbláznenou do koní, ktorá sa kvôli záchrane poníka pustí do napínavej detektívky 

Citlivá Summer odmalička miluje kone, preto sa okamžite zahľadí do Luny, krásneho fľakatosivého poníka, ktorého míňa cestou do novej školy. No keďže doma nemajú peniaze na rozdávanie, to, že sa na koňoch raz naučí jazdiť, považuje len za smelý sen... Všetko sa zmení, keď si cez prestávku vypočuje rozhovor dvoch dievčat o neďalekej stajni Hviezda. Spoločná láska k tátošom s ľahkosťou naštartuje nové priateľstvá s utáranou Jessie i rebelkou Ellie na vozíčku, ktorá sa vyžíva v detektívkach a surfovaní po internete. Idylku plnú prvých jazdeckých skúseností a starostlivosti o kone však onedlho naruší šokujúca správa – Lunu v noci ktosi ukradol. Podarí sa investigatívnej bande zo stajne Hviezda vysledovať stopy k únoscovi a zachrániť poníka skôr, ako bude neskoro? 

PARTIČKA ZO STAJNE HVIEZDA - Esme Higgs GRADA

NOC V PARÍŽI - Sandy Baker

Ako dlho sa dá utekať pred láskou? 

Cat sa snaží vyhnúť láske, ako sa len dá. Po nečakanom sexe so svojím spolubývajúcim si objedná zájazd autobusom do mesta lásky. S novými priateľkami, ktoré zažívajú rôzne životné peripetie, spoznáva romantické uličky a kaviarne Paríža, a tiež jedlá a architektúru okolitých krajín. Každá z nich potrebuje vypnúť a odreagovať sa od každodenného kolobehu života. Kým Cat predstiera, že problémy mimo dovolenky neexistujú, v jednej romantickej parížskej uličke na ňu čaká prekvapenie, o akom sa jej ani nesnívalo... Nájde Cat odvahu a vyjde láske v ústrety? A podarí sa jej napraviť chyby z minulosti? 

NOC V PARÍŽI - Sandy Baker GRADA

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE