Čo čítať v septembri 2024? Ponuka noviniek z Albatros Media sa neodmieta!

knižné novinky september 2024 Albatros Media

Vitajte vo svete literárnych skvostov, kde sa stretáva napätie, intriga a fascinujúce príbehy, ktoré vás okamžite vtiahnu do deja. Od brilantných detektívnych hlavolamov, ktoré preveria vaše schopnosti, až po strhujúce romány, ktoré odhaľujú temné stránky ľudskej duše, prinášame vám výber kníh, ktoré si nemôžete nechať ujsť. Či už ste fanúšikom klasickej kriminálky, zbožňujete fantastické svety alebo vás fascinuje historická fikcia, tento zoznam ponúka niečo pre každého milovníka dobrého čítania.

V dnešnej dobe je výber kníh obrovský, a preto sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie tituly, ktoré vám poskytnú nielen zábavu, ale aj podnety na zamyslenie. Pripravte sa na literárne dobrodružstvo, ktoré vás očarí od prvej stránky až po poslednú vetu.

Tip pre vás: Ako obnoviť iskru vo vzťahu: 5 jednoduchých tipov!

Vraždoku

G. T. Karber

Fanúšikov detektívok určite poteší Vraždoku - zbierka 100 originálnych logických hlavolamov, ktorými si môžete cibriť mysle a vyriešiť sériu zločinov. Kniha je plná ilustrácií, šifier a máp, prekypuje vtipom a intrigami.

Ste ďalšia slečna Marplová alebo Hercule Poirot? Návyková kniha s vražednými hádankami dokonale preverí vaše deduktívne schopnosti! 

Zbierka 100 originálnych logických hlavolamov – dokonalý dar pre gaučových detektívov, ktorým si môžu cibriť mysle. Deduktív Logiko rieši tie najohavnejšie vraždy a vy mu môžete pri tom pomôcť. V týchto vtipných a záhadných hlavolamoch musíte zistiť, kto, ako, kde a prečo spáchal zločin. Preskúmajte stopy, vypočujte svedkov a pomocou sily dedukcie vyplňte mriežku a dolapte páchateľa. Spoločne odhaľte stopy ukryté za vraždami a odkaz, ktorý sa dá dešifrovať len vtedy, ak vyriešite všetky prípady.

Vraždoku, G. T. Karber
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Yellowface

R. F. Kuang

Nemenej atraktívnym titulom je román Yellowface od autorky bestselleru Babel, R.F. Kuang o dvoch nádejných spisovateľkách. Keď jedna za zvláštnych okolností zomiera, druhá využije príležitosť a ukradne jej práve dokončený rukopis, majstrovský experimentálny román o nedocenenom prínose čínskych robotníkov počas prvej svetovej vojny. Ten ju preslávi, no zaplatí za to krutú daň. 

Mŕtvej ukradla úspech, teraz čelí bolestivej sláve.

Nevinné lži. Drsný humor. Fatálne následky... June Haywardová a Athena Liu sú vychádzajúce literárne talenty. Athena je miláčikom literárnych kruhov, o June sa to však povedať nedá. Keď sa June stane svedkom Atheninej prazvláštnej smrti, impulzívne sa rozhodne ukradnúť jej práve dokončený majstrovský rukopis. Čoraz častejšie sa však vynárajú dôkazy, ktoré ohrozujú jej ukradnutý úspech. Ako ďaleko je ochotná zájsť, aby si udržala to, čo si podľa seba zaslúži?

Inšpiruj sa: Nohavice s vysokým pásom – trendy, farby a štýly na nadchádzajúcu sezónu

Yellowface, R. F. Kuang
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Vodný hrob

Robert Galbraith

No a zabúdať nesmieme ani na Vodný hrob, pri ktorom sa núka zaujímavá paralela. Kníh zo série o Harrym Potterovi je sedem a na rovnaké číslo sa aktuálne vyšplhali aj príbehy so súkromným očkom Cormoranom Strikeom. Dobrou správou je, že kým najznámejší čarodejník sveta prútik odložil, krívajúci detektív a jeho šarmantná partnerka Robin, nestrácajú dych. Inak povedané, nič nenasvedčuje tomu, že kniha Vodný hrob, by mala byť posledná alebo, že by sa detektívna séria blížila ku koncu.

V pazúroch nebezpečnej sekty Siedmy prípad Cormorana Strikea

Na súkromného detektíva Cormorana Strikea sa obráti znepokojený otec, ktorého syn Will vstúpil do náboženskej sekty.Univerzálna humanitárna cirkev je na prvý pohľad mierumilovná organizácia, ktorá bojuje za lepší svet. Strike však zisťuje, že pod prívetivým povrchom sa skrývajú neobjasnené úmrtia. V snahe zachrániť Willa sa Strikeova detektívna partnerka Robin Ellacottová rozhodne infiltrovať do sekty. Nič ju však nepripravilo na nebezpečenstvá, čo tam na ňu číhajú...

Vodný hrob, R. Galbraith
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Zaklínač. História fenoménu

Adam Flamma

Do pozornosti by som rada dala aj ďalšie zaujímavé tituly, ako napríklad Prvý a jediný životopis  Zaklínača – História fenoménu, ktorá opisuje pôvod tohto fenoménu a odhaľuje zákulisie vzniku poviedok, románov, komiksov, hier, filmov a televíznych seriálov.

Prvý a jediný životopis Zaklínača Ako sa z nájomného zabijaka príšer stala ikona žánru fantasy?!

Adam Flamma opisuje pôvod fenoménu Zaklínač a odhaľuje zákulisie vzniku poviedok, románov, komiksov, hier, filmov a televíznych seriálov. Rozoberá popularitu Bieleho vlka a vysvetľuje, prečo Andrzej Sapkowski neurobil chybu, keď ho priviedol k životu. Kniha plná zaujímavostí, fotografií a neznámych faktov obsahuje rozhovory s tvorcami rôznych adaptácií aj so samotným Andrzejom Sapkowským. Toto je prvý a jediný životopis Zaklínača. Životopis, ktorý si plne zaslúžil a na ktorý všetci čakali.

Zaklínač. História fenoménu, Adam Flamma
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Sníva sa androidom o elektrických ovečkách?

Philip K. Dick

Milovníkom filmovej klasiky prinášame kultový román, ktorý bol predlohou hitu Blade Runner –  Sníva sa androidom o elektrických ovečkách?

Románová predloha filmového hitu Blade Runner

Svetová vojna zabila milióny ľudí, premenila Zem na nehostinné miesto a vyhnala preživších na iné planéty. Nové svety pomáhajú osídľovať androidi na nerozoznanie od skutočných mužov a žien. Vláda sa však obáva, že by mohli spôsobiť spúšť, a tak ich na Zemi zakáže. Niektorým sa však podarí utiecť z otroctva a ilegálne sa vrátia na Zem. Nájomného lovca Ricka Deckarda poveria úlohou zbehov nájsť a eliminovať. Je však spravodlivé zabíjať humanoidov len preto, že nie sú ľudia?

Pozri si aj: Novinka v kinách – triler Tiché znamenie s obľúbeným hercom Channingom Tatumom

Sníva sa androidom o elektrických ovečkách? P. K. Dick
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Zladený cyklus

Angie Marie

Príručka  Zladený cyklus, od expertky na sledovanie plodnosti, prináša pomoc ako spoznať svoj cyklus a žiť s ním v harmónii.

Spoznaj svoj menštruačný cyklus a ži s ním v harmónii.

Spoločnosť nás učí menštruačný cyklus zanedbávať a skrývať, čo vedie k boju s vlastnou biológiou. Príručka zladeného cyklu ti ukáže, ako spoznať svoj cyklus a žiť s ním harmónii. Prevedie ťa všetkými štyrmi fázami, ponúka inšpirácie na vedenie denníka a pracovné listy, a pokrýva témy ako tvorivosť a produktivita, pohyb, strava, starostlivosť o seba, romantické vzťahy a ďalšie. Táto príručka od expertky na sledovanie plodnosti ti pomôže k cyklickému životu, intuitívnemu využitiu času a celkovej pohode.

Zladený cyklus, Angie Marie
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Superpes Sirius a vynálezca dedo Laco

Katarína Fukasová

Nechýbajú ani krásne detské novinky, malých psíčkarov poteší humorná novinka od Kataríny Fukasovej  Superpes Sirius a vynálezca dedo Laco, ktorí majú plné ruky (a labky) záchranných akcií aby ochránili svoje mestečko. Pre väčších čitateľov, ktorí túžia mať živého psíka doma máme príručku Ako sa starať o psíka, v ktorej nájdu všetko potrebné preto, aby sa o malého chlpáčika vedeli postarať.

Nepodceňujte ich! Mestečko ochránia ako praví superhrdinovia!

Volám sa Sirius a som superpes. Spiderman, Ironman a iní superhrdinovia už majú predsa dosť roboty, tak kto ochráni naše mestečko? Môj dvojnohý majiteľ, priateľ na celý život a superhrdinský kolega, je dedo Laco. Nie je to však obyčajný dedo, ktorý lúšti krížovky. Dedo Laco je vynálezca. Spolu ochraňujeme naše mestečko a máme veru viac záchranných akcií, ako mi pri pĺznutí vypadne chlpov.

Superpes Sirius a vynálezca dedo Laco, Katarína Fukasová
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

Z detských „picture bookov“ stojí za pozornosť krtkova Vrtkova Cesta do neznáma či Zajacov portrét o zajacovi, ktorý hľadá najlepšieho umelca pre nakreslenie svojho portrétu.  Hotel v srdci lesa predstavuje čarovné miesto uprostred lesa, ktoré objaví malá myška Mona.

Obelisková brána

N. K. Jemisin

No a v neposlednom rade veľkolepé pokračovanie oceňovanej fantasy série od víťazky HUGO AWARDS – Obelisková brána.

Veľkolepé pokračovanie oceňovanej fantasy série!

TAKTO VYZERÁ KONIEC SVETA... TEN POSLEDNÝ. Obdobie konca je čoraz temnejšie a na civilizáciu sa znáša dlhá chladná noc. Essun – kedysi Damaya, potom Syenit, teraz pomstiteľka – našla útočisko, ale nie svoju dcéru. Namiesto toho sa znova stretla s Alabasterom Desaťprsteňovým, šialencom, ničiteľom sveta, spasiteľom, ktorý má pre ňu novú misiu. Ak však Essun urobí, čo žiada, navždy spečatí osud Nehybnosti. Jej dcéra Nessun sa stáva čoraz mocnejšou a hrozí, že jej rozhodnutia nakoniec zlomia svet.

Obelisková brána, N. K. Jemisin
ALBATROS MEDIA SLOVAKIA

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE