RECEPT: Ríbezľové cupcakes s mascarpone z Pečie celé Slovensko

Ak rozmýšľate nad tým, aké sladké dobroty pripraviť na oslavu, pre návštevu, prípadne na nedeľné posedenie ku kávičke, odporúčame cupcakes. Dajú sa pripraviť v rôznych príchutiach, stačí si len vybrať. Ak máte radi svieže ovocie a lahodné mascarpone, odporúčame tieto od Mariána z Pečie celé Slovensko. Ako si ich ozdobíte, je len na vás.  

Suroviny na cesto:

  • 2 dcl slnečnicového oleja
  • 2 dcl plnotučného mlieka
  • 120 g kryštálového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 240 g polohrubej múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 pohár domáceho ríbezľového džemu

Suroviny na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml 35 % smotany na šľahanie
  • 15 g práškového cukru
  • Červená prášková farba

+ na ozdobenie napr. čučoriedky a mäta

Postup prípravy cupcakes:

  1. Cesto na cupcakes – do misky dáme olej, mlieko cukor, vajcia. Do druhej misky preosejeme múku s kypriacim práškom.
  2. Múku presypeme do prvej misky a pridáme trošku soli. Všetko dôkladne premiešame stierkou, pokiaľ sa cesto nespojí. Je polotekuté a bude sa dobre plniť do košíčkov.
  3. Formu na cupcakes vyložíme papierovými košíčkami a cestom plníme cca 1 cm pod okraj. Cesto do košíčkov dávame cukrárskym vrecúškom. Cupcakes pečieme v predohriatej rúre 9 minút pri teplote 155 stupňov a potom 24 minút pri teplote 145 stupňov.
  4. Do upečených koláčikov zvrchu vstrekneme ríbezľový džem.
  5. Krém – smotanu, mascarpone a práškový cukor vyšľaháme do tuha. Do polovice vmiešame červenú farbu. Každý krém samostatne zabalíme do fólie do tvaru valčeka a odstrihneme jeden koniec. Oba valčeky (červený a biely) vložíme do cukrárskeho vrecka so špičkou. Na vychladnuté koláčiky nastriekame krém a ozdobíme čučoriedkami a čerstvými lístkami mäty.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE