RECEPT: Mangová penová torta z Pečie celé Slovensko

Dnes tu máme niečo pre milovníkov exotických chutí. Obľubujete mango? Potom si prídete na svoje. Janka z relácie Pečie celé Slovensko sa rozhodla pripraviť tradičnú penovú tortu v netradičnom ovocnom šate a hlavnú rolu hrá práve šťavnaté mango. Túto dobrotu si môžete pripraviť podľa receptu nižšie. Hor sa do pečenia. 

Suroviny na cesto:

  • 6 bielkov
  • 400 g kryštálového cukru
  • 60 g zemiakového škrobu

Suroviny na krém:

  • 300 ml mlieka
  • 100 ml mangového pyré
  • 60 g pudingového prášku
  • 3 žĺtky
  • 300 g masla
  • 100 g bielej čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • Potravinárske farby žltá, oranžová, fialová

Stredová náplň:

  • 300 ml mangového pyré
  • 10 g želatíny
  • 100 ml vody

Na ozdobenie:

  • 1 mango
  • 2 figy
  • 1 karambola
  • 10 jedlých kvetov

Postup prípravy penovej torty:

  1. Do misky si dáme bielky s cukrom a dáme do hrnca nad paru. Miska nesmie byť ponorená, lebo bielky uvaríme skôr ako sa nám cukor rozpustí. Po rozpustení cukru prelejeme bielky do mixéru a šľaháme 15 minút. Pred koncom miešania pridáme škrob, premiešame a vypneme.
  2. Cukrárske vrecko so špičkou naplníme bielkovou zmesou a začneme striekať penu do tvaru šestky. Spravíme dve o rozmere výška 28 cm a šírka 18 cm. Dáme sušiť do rúry, ktorú predhrejeme na 115 stupňov na cca 1 hodinu.
  3. Medzi pečením si pripravíme krém. Do hrnca vlejeme mlieko, pyré, žĺtky a pudingový prášok. Dobre premiešame a dáme variť. Po uvarení pridáme čokoládu, miešame do rozpustenia a vychladíme.
  4. Maslo izbovej teploty dáme do robota a vymiešame do peny. Potom po častiach pridávame cukor. Miešame kým nie je zmes krásne hladká. Vychladnutý krém začneme po malých častiach primiešavať k maslu. Maslo musí byť s pudingom dobre premiešané.
  5. Mangové pyré si pripravíme veľmi jednoducho. Želatínu zalejeme vodou a necháme 10 minút odstáť. Napučanú želatínu dáme do hrnca a pomaličky zahrievame, nesmie sa variť. Pridáme mango pyré a zahrejeme spolu. Dáme vychladiť, zmes nám stuhne.
  6. Bielkový korpus si dáme na podnos na ktorom budeme podávať. Do vrecka so špičkou si dáme krém a začneme zdobiť po obvode. Do stredu torty navrstvíme mangové pyré.
  7. Na vrch položíme druhý korpus a zdobíme krémom žltým, oranžovým, fialovým.
  8. Na krém poukladáme ovocie a jedlé kvety.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE