Príprava domácej torty nie je ničím jednoduchým, no ani nemožným. Stačí trochu zručnosti a vykúzliť môžete napríklad aj túto trojposchodovú tortu z relácie Pečie celé Slovensko od súťažiacej Alenky. Torta kombinuje sviežu chuť citróna, exotickú chuť manga a lahodnú chuť creame cheese. Ako si ju vyzdobíte, je už len na vás. Oslávenec však bude isto nadšený a každý, kto si na torte bude pochutnávať, tiež.
Odporúčame: RECEPT: Minipavlovky s ovocím z Pečie celé Slovensko
Reklama
                            3. poschodie (korpus na 16 cm vysokú formu):
- 4 bielky
 - 120 g kryštálový cukor
 - 100 g polohrubej múky
 - 60 g mandľovej múky
 - 1/2 prášku do pečiva
 
Suroviny na mangovú plnku:
Reklama
                            - 500 g cream cheese
 - 150 g šľahačkovej smotany
 - 100 g práškového cukru
 - 1 vanilkového cukru
 - 500 g mangového pyré
 - 1 zrelé mango
 
2. poschodie (korpus na 3 x 20 cm formy):
- 600 g polohrubej múky
 - 6 ČL kypriaceho prášku do pečiva
 - 1/2 lyžičky soli
 - 600 g masla izbovej teploty
 - 450 g kryštálového cukru
 - kôra z 3 bio citrónov
 - 12 vajec
 - 12 polievkových lyžíc bazového sirupu
 
Swiss meringue:
- 14 bielok
 - 750 g kryštálový cukor
 - 800 g masla
 
Citrónový krém:
- 9 vajec
 - 3 žĺtka
 - kôra z 5 bio citrónov
 - 420 ml citrónovej šťavy
 - 450 g kryštálový cukor
 
Citrónový maslový krém:
- 600 g masla
 - 400 g práškového cukru
 - kôra z 6 bio citrónov
 - šťava zo 4 citrónov
 
1. poschodie (korpus na 2 x 24 cm formy):
- 12 vajec
 - 360 g kryštálový cukor
 - 480 g polohrubej múky
 - 1 a 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
 
Postup prípravy torty:
Reklama
                            - 3. poschodie – bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, obidve múky s práškom do pečiva a vylejeme do vymastenej formy s priemerom 16 cm a upečieme pri teplote 180 °C asi 25 min.
 - Plnka – cream cheese vymiešame so šľahačkou, cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zašľaháme 150 g mangového pyré.
 - 2. poschodie – zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a soľou. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme citrónovú kôru, po jednom zapracujeme vajíčka a nakoniec bazový sirup. Na záver ručne vmiešame múčnu zmes. Vylejeme do foriem a pečieme na 170 °C asi 25 min.
 - Citrónový krém – všetky suroviny dáme do hrnca a uvaríme hustý krém, ktorý prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.
 - Citrónový maslový krém – maslo šľaháme do peny, pridáme práškový cukor, potom kôru a nakoniec veľmi pomaly zašľaháme šťavu z citrónov.
 - 1.poschodie – bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtka, múku s práškom do pečiva a vylejeme do vymastených foriem s priemerom 24 cm. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 min. Na plnenie použijeme citrónový krém a maslový krém. Korpusy navlhčíme bazovým sirupom.
 - Swiss meringue – bielky s cukrom zahrejeme vo vodnom kúpeli na teplotu cca 70 °C, potom šľaháme do peny až do vychladnutia a postupne zapracujeme maslo. Krémom obtrieme všetky tri poschodia
 
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko